Dobrodošli na 12. Međunarodni plivački miting “Banja Luka Open” – BLO 2019!

Dragi sportski prijatelji,

sa radošću i ponosom vas obavještavamo da  Plivački klub „Olymp“ Banja Luka i ove godine organizuje plivački mitinga Banja Luka Open – dvanaesti po redu! Za naš klub, sve naše članove i prijatelje, ovo je posebno važan događaj u sportskom kalendaru, zbog čega ulažemo nesebične napore da se svi takmičari, zvanična lica, volonteri, predstavnici  medija i gledaoci osjećaju dobro, da nam rado dolaze i da se još radije vraćaju.

Ovogodišnji miting, BLO 2019, je u zvaničnom kalendaru FINA i LEN. Miting je ujedno i kvalifikaciono takmičenje za Svjetsko prvenstvo koje će se 2019. godine održati u Gvangdžuu (Gwangju), Južna Koreja i za Olimpijske igre! BLO 2019 je dobra prilka za sve vrhunske plivače da na dokazano brzom Gradskom olimpijskom bazenu u Banja Luci pokušaju da ostvare norme i da se približe ostvarenju vlastitih snova i sportskih ambicija!

Podsjećamo da je Banja Luka jedan od evropskih gradova sporta ove godine. Svojim učešćem doprinosite naporima na promociji sporta i na stvaranju još boljih uslova za nova sportska ostvarenja.

Ove godine smo pripremili veće novčane nagrade za troje najuspješnijih takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji, kao i  nagrade za trenere najuspješnijih klubova.

Iskrenu i sportski toplu podršku našim naporima pruža i počasna članica Plivačkog kluba Olymp mnogobrojno nagrađivana plivačica i svjetska prvakinja- Nađa Higl.

Dobro nam došli – Budite dio zdravog tima!

PK ”Olymp” Banja Luka

Vrhunski plivački događaj

BANJA LUKA OPEN je tradicionalni međunarodni plivački miting kojeg organizuje PK Olymp od 2007. godine. Miting je jedan od najboljih i najposjećenijih u regionu. Miting se nalazi u godišnjem kalendaru LEN i FINA i kao takav redovno je kvalifikacioni miting za svjetska prvenstva u plivanju (Barcelona 2013, Kazanj 2015, Budimpešta 2017, Gvangdžu 2019) i za olimpijske igre (London 2012, Rio de Janeiro 2016).

U periodu od 2007. godine pa do danas, na našem mitingu učestvovao je veliki broj vrhunskih plivača, svjetskih i evropskih rekordera, osvajača medalja na istim, kao i učesnika olimpijskih igara. Izdvajamo samo neke od njih: Milorad Čavić, Nađa Higl, Gordan Kožulj, Emil Tahirović, Peter Mankoč, Joeri Verlinden, Evgeny Korotyhskin, Sergey Fesikov, Matjaž Markič, Damir Dugonjić, Čaba Silađi, Ivan Lenđer, Diana Bui Duyet, Ana Čarman, Dinko Jukić, Jason Dunford, Grigoriadis Aristitdis, Velimir Stjepanović… Jedan od najvećih izazova, pored ispunjavanja normi za velika takmičenja, je obaranje rekorda mitinga u apsolutnoj kategoriji.

Ako ste učestvovali – dođite nam ponovo, ako niste učestvovali – vrijeme je da dođete kod nas! Dobro došli!

Muškarci

Žene

Plivački klub ”Olymp” Banja Luka…

…osnovan je 18. januara 2002. godine u vjećnici Banskog dvora u Banjoj Luci. Osnivač kluba je dvostruki učesnik Olimpijskih igara u Sidneju 2000 i Atini 2004. godine, Željko Panić.

Prvi predsjednik kluba bio je g. Milan Mazalica, tadašnji direktor JKP Vodovod Banja Luka, dok ga je nakon 3 godine naslijedio njegov sin g. Srdjan Mazalica. Treći predsjednik bio je g. Zoran Babić, zatim g. Dario Đukić, a od 2013. godine na mjestu predsjednika nalazi se g. Ljubiša Krminac koji je i danas na toj poziciji.

Plivački klub ”Olymp” iza sebe ima nevjerovatne uspjehe. Jedan je od najboljih plivačkih klubova u BiH, što pokazuje činjenica da se redovno nalazi medju tri najbolja plivačka kluba u BiH i to u svim kategorijama.
Vrhunski rezultati su:
-učešće Željka Panića na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000 i Atini 2004. godine;
-zauzeto 23. mjesto Željka Panića na Evropskom prvenstvu u Riesa 2002.godine;
-plasman Ivane Ninković u polufinalu Evropskog prvenstva u Charthresu 2012. godine u disciplini 50m prsno (31:42);
-plasman Ivane Ninković na 4. mjesto na Mediteranskim igrama u Merisinu 2013. godine – samo 1 stotinka je Ivanu dijelila od osvajanja istorijske medalje  za plivanje Republike Srpske i BiH.

Plivački klub Olymp ima odličan trenerski kadar. Svi treneri su bivši plivači, a većina njih su profesori fizičkog vaspitanja i sporta.

Klub ima posebne odnose sa plivačkim klubom ”Proleter” iz Zrenjanina i sa ADN Swim Project timom iz Italije.

Glavna parola našeg kluba je ”Budi dio zdravog tima”!

Plivački klub ”Olymp” Banja Luka

                                             Veljka Mlađenovića bb (Gradski olimpijski bazen) 78000 Banja Luka Republika Srpska, Bosna i Hercegovina                                                                                                 Telefon:  +387(0)65 256 222   Email:  plivackiklubolymp@gmail.com

U pripremi

Foto galerija

ORGANIZATOR:

Plivački klub “Olymp” Banja Luka

logo_white


POKROVITELJI:

600px-Amblem_republike_srpske
Grb_cir_srp-eng

MEDIJSKI SPONZOR:


PARTNERI: