Prvi predsjednik kluba bio je g. Milan Mazalica, tadašnji direktor JKP Vodovod Banja Luka, dok ga je nakon 3 godine naslijedio njegov sin g. Srđan Mazalica. Treći predsjednik bio je g. Zoran Babić, zatim g. Dario Đukić. Od 2013. godine na mjestu predsjednika nalazio se g. Ljubiša Krminac. Poslije Ljubiše Krminca, Mladen Čeko je na mjestu presjednika.

Plivački klub ”Olymp” iza sebe ima nevjerovatne uspjehe. Jedan je od najboljih plivačkih klubova u BiH, što pokazuje činjenica da se redovno nalazi među tri najbolja plivačka kluba u BiH i to u svim kategorijama.
Vrhunski rezultati su:

-učešće Željka Panića na Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine;
-plasman Ivane Ninković u polufinalu Evropskog prvenstva u Charthresu 2012. godine u disciplini 50m prsno (31:42);
-plasman Ivane Ninković na 4. mjesto na Mediteranskim igrama u Merisinu 2013. godine – samo 1 stotinka je Ivanu dijelila od osvajanja istorijske medalje  za plivanje Republike Srpske i BiH;

-Nikola Bjelajac i Adi Mešetović Finale Mediteranskih igara;

-najveći rezultat kluba je 17. mjesto u Kini 2018. godine , gdje su Nikola Bjelajac i Adi Mešetović sa štafetom BiH ostvarili do sad najveći rezultat u BiH plivanju.

 

Plivački klub Olymp ima odličan trenerski kadar. Svi treneri su bivši plivači, a većina njih su profesori fizičkog vaspitanja i sporta.

Klub ima posebne odnose sa plivačkim klubom ”Proleter” iz Zrenjanina i ADN Swim Project timom iz Italije.

Glavna parola našeg kluba je ”Budi dio zdravog tima”!