Misija

Naša misija je da kvalitet sportskog plivanja podignemo na vrhunski nivo, da povećamo masovnost plivanja u Banjoj Luci i da klub vodimo na moderan i kvalitetan način.

Vizija

1. PK Olymp će biti najbolji plivački klub u Republici Srpskoj i među tri najbolja plivačka kluba u Bosni i Hercegovini u svim kategorijama. Kroz vrhunski trenerski rad pružićemo mogućnost svakom zainteresovanom takmičaru da postepeno i na zdrav način razvije svoje vještine do granica svojih plivačkih mogućnosti, ali i da se u isto vrijeme razvije u zdravu i cjelovitu ličnost. Imaćemo plivače koji plivaju sa radošću i takmiče se sa zadovoljstvom.

2. PK Olymp će biti najmasovniji plivački klub u Republici Srpskoj i u Bosni i Hercegovini. Zalagaćemo se za uvođenje obaveznog plivanja u osnovne škole i za promociju cjeloživotnog plivanja kao sastavnog dijela modernog i kulturnog življenja.

3. Međunarodni plivački miting „Banja Luka Open” će biti tradicionalan i najvažniji godišnji događaj koji organizuje klub. Miting će biti u godišnjim kalendarima LEN i FINA i jedan od najbolje organizovanih u regionu.

4. Klub će biti prepoznatljiv po vrhunskoj organizaciji, profesionalnom zalaganju trenera, po zdravim plivačima i zadovoljnim roditeljima.