Plivaj brzo – takmiči se s’radošću!

Plivačima koji su zainteresovani za takmičarsko plivanje Olymp nudi plivački i sportski trening prilagođen njihovom uzrastu, mogućnostima i ambicijama.

Kroz višegodišnji razvojni trenažni program, Olymp podstiče svakog pojedinog takmičara da nazdrav  i siguran način u potpunosti razvije svoje plivačke i sportske mogućnosti.

Takmičarsko plivanje podrazumijeva učešće plivača na takmičenjima tokom čitave godine. Plivači Olympa se takmiče na svim nivoima – od klupskih, republičkih i državnih takmičenja, pa do evropskih, svjetskih i olimpijskih.

Kalendar takmičenja 2018

TAKMIČARI OLYMPA – GRUPE

 

Mlađi pioniri – OLYMP 4

Plivač u ovu grupu dolazi nakon završene obuke u Školi plivanja “Olymp” i sticanja predviđenih plivačkih sposbnosti. Obuka po prvi put ima sve elemente plivačkog treninga. Plivači se primarno osposbljavaju za trke 200m slobodno i 200m mješovito. Ako trener procijeni da je plivač sposoban i zainteresovan, te uz saglasnost roditelja, preporučuje se nastupanje na plivačkim takmičenjima. Očekuju se nastupi na plivačkim mitinzima, a plivači koji ispunjavaju minimalne norme/limite mogu nastupati na prvenstvima Republike Srpske i BiH. Plivači se upoznaju sa osnovama kodeksa ponašanja na takmičenju i podstiče ih se da ga primjenjuju.

Trener: Aleksandar Drndarević


Mlađi pioniri i Pioniri – OLYMP 3

Plivači u ovoj grupi imaju 11 ili više godina. Plivači moraju pokazati jasnu želju da učestvuju u takmičarskom treningu.  Povećan je obim i intenzitet treninga u vodi  i na suvom. Očekivani obim je između 25-40 km sedmično u 6 treninga u vodi. Treniranje na suvom je 2-3 puta sedmično. Učešće na planiranim takmičenjima se podrazumijeva. Obavezno je učešće na prvenstvima Republike Srpske i BiH. Plivači poznaju i primjenjuju kodeks ponašanja. Plivači stiču pravo na stimulacije po osnovu ostvarenih rezultata.

Trener: Mladen Čeko


Kadeti i Omladinci – OLYMP 2

Plivači u ovoj grupi imaju najmanje 13 (djevojčice) ili 14 (dječaci) godina. Plivači moraju pokazati jasnu želju da se takmiče na njihovom najvišem mogućem nivou. Trening je u velikoj mjeri prilagođen individualnim talentima plivača. Mnogo se radi na povećavanju aerobne i anaerobne sposobnosti plivača. Plivači se usmjeravaju u postizanje maksimalnih rezultata u svojim tehnikama i distancama. Obavezno je učešće na prvenstvima Republike Srpske, BiH i izabranim međunarodnim takmičenjima. Očekuje se ispunjavanje normi za zvanična međunarodna takmičenja (balkanska prvensta i sl.). Plivači poznaju kodeks ponašanja i anti-doping pravila. Plivači su aktivni promoteri kluba i učestvuju u organizovanim promotivnim aktivnostima. Plivači stiču prava na stimulacije po osnovu ostvarenih rezultata.

Treneri: Miodrag Čeko


Omladinci i Seniori – OLYMP 1

Ovo je najviša takmičarska grupa u Olympu u koju se uključuju omladinci sa isplivanih 700 FINA bodova i seniori sa isplivanih 750 FINA bodova ili više. Plivači se uspješno takmiče na nivou BiH i na najvišem međunarodnom nivou. Plivači su fokusirani na postizanje maksimalnih individualnih rezultata i na ispunjavanje normi za najveća međunarodna takmičenja – evropska i svjetska prvenstva, olimpijske igre. Plivači zaključuju individualne ugovore sa klubom. Plivači poznaju i primjenjuju kodeks ponašanja i anti- doping pravila. Plivači su aktivni promoteri kluba i učestvuju u organizovanim promotivnm aktivnostima.Plivači ostvaruju prava na stimulacije po osnovu ostvarenih rezultata.

Treneri: Miodrag Čeko

Pravila

Ishrana

Savjeti roditeljima

Radost prvih zaveslaja!

Uz plivanje do zdravijeg i kvalitetnijeg života!