IVANA NINKOVIĆ – PONOS OLYMPA

Ivana je prva Olympašica koja je uz pomoć rezultata u plivanju obezbijedila školovanje u Americi, ali i privela kraju isto i to sa posebnim pohvalama koje ne dobija svako. Ivanom trebaju biti ponosni Plivački klub “Leotar” Trebinje, gdje je i potekla, grad Trebinje gdje je završila osnovnu školu, grad Banja Luka gdje je završila banjalučku Gimnaziju, obe škole sa odličnim ocjenama. 

Mi smo i te kako ponosni, a posebno njen trener Željko Panić. Ivana je ostvarila uspjehe kakve još niko i BiH nije ostvario, a to je plasman na seniorskom prvenstvu Evrope, osvojivši 12. mjesto, te 4. mjesto na Mediteranskim igrama kada je medalju izgubila za samo 1 stotinku. 

Našoj Ivani želimo sve najljepše, zdravlje, sreću i nastavak gomilanja uspjeha u radu. 

Njenim roditeljima, ocu Radi i majci Svetlani, te mlađoj sestri Mariji Ninković čestitamo na Ivaninim uspjesima i završetku ovog prestižnog Univerziteta u Arizoni. 

Više o Ivani dostavljamo u daljem tekstu.

Portrait of Ivana Ninkovic:

BSE in Engineering Management

Hometown: Trebinje, Bosnia and Herzegovina

Graduated from Gimnazija Banja Luka, in Banja Luka, Bosnia and Herzegovina.

Ivana Ninkovic’s decision to attend Arizona State University was because it was the best fit for her in terms of her academic and athletic goals.

“I chose ASU because it has the perfect blend of quality education, sport, research, climate and recognition,” she says. “All of them together make a huge difference in a student’s career. ASU was the best for me in terms of my academic and athletic goals.”

Ninkovic competed on the women’s swimming and diving team all four years at ASU and served as team captain her senior year. Her outside-the-classroom activities weren’t restricted to the pool though as she participated in the Fulton Undergraduate Research Initiative, where she worked at the Bio-Inspired Robotics Technology and Healthcare Lab.

“My undergraduate research experience has been one of the single most beneficial elements of my education at ASU,” she says. “Not only has research allowed me to learn about a subject I am very interested in on a more in-depth level, it has also taught me valuable critical thinking and problem-solving skills.”

Ninkovic says she has always been interested in engineering.

“I was particularly interested in learning about engineering management because I saw it as an opportunity for me to combine my technical degree with my interest in leadership and desire to work with people.”

Ninkovic competed as a swimmer at the 2012 Olympic Games in London, representing her native Bosnia and Herzegovina before continuing her swimming career at ASU.

“The biggest obstacle for me as student-athlete was the race against the clock,” she says. “Student-athletes are on a tight schedule and constantly on-the-go. You learn how far you can push yourself and make the changes to become better. It was a really rewarding experience.”

She has one last bit of advice to future Fulton Schools students.

“Get involved! It’s always good to start finding your interests early on,” she says. “It helps you to make better decisions later on. Getting involved on campus and within the college has been one of the best decisions I’ve made during my college career.”

 

MITING “KUP BANATA 2016” (15.10, REŠITA-RUMUNIJA): 2 ZLATA SARE KREMENOVIĆ

sara2 sara1 sara3

Na Međunarodnom plivačkom mitingu “Cupa Banatului 2016”, koji je održan 15.10.2016.g. u rumunskom gradu Rešita, nastupilo preko 300 takmičara iz 5 država (Rumunije, Bugarske, Mađarske, Srbije i BiH).

Olymp je predstavljalo 7 takmičara (4 plivačice – Sara Kremenović, Nađa Kvočka, Elena Jokanović,  Aleksandra Zekanović i 3 plivača – David Vučić, Aleksa Golić, Andrej Krminac) iz grupe trenera Mladena Čeke.

Sara Kremenović je bila naš najuspješniji takmičar sa osvojene dvije zlatne medalje u disciplinama 50 m delfin 31.22 i 100 m slobodno 1:05.64.

Ostali takmičari nisu uspjeli ovaj put da se okite medaljom, ali mi možemo biti jako ponosni na njih jer su plivali na nivou svojih rekorda.

ANA ČUČKOVIĆ (16.3.1998. – 30.5.2016.) POSLJEDNJI POZDRAV

 

1ana-cuckovic-600x370Prsaportret

“DRUGI NE MOGU SHVATITI ZASTO TO RADIMO. ZASTO SE ODRICEMO SVEGA. TO JE NAS NACIN ZIVOTA, BAZEN JE MESTO NA KOME NE MISLIMO O PROBLEMIMA. BOZE, HVALA TI STO SAM PRONASLA CILJ ZA KOJI SE BORIM SVE OVE GODINE I OD KOJEG NIKAD NECU ODUSTATI!” ( objava na Aninom FB nalogu)

 

U ponedjeljak, 30. maja 2016. godine, tragično je u saobraćajnom udesu nastradala Ana Čučković, članica Plivačkog kluba „Leotar“ iz Trebinja, vrhunska plivačica, višestruka prvakinja Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, rekorderka, reprezentativka, dugogodišnja redovna učesnica svih plivačkih takmičenja u Banjaluci i rado viđena učesnica našeg mitinga „Banja Luka Open“.

Ana je, trenirajući predano i sa voljom u skromnim trebinjskim uslovima, postigla veoma mnogo u našem sportu. Svojim talentom, radom, vedrinom i neposrednošću zaslužila je naše duboko poštovanje i zauzela trajno mjesto u našim srcima i sjećanjima.

Naše misli i molitve su sa tužnom porodicom Čučković. Želimo im da nađu snage i da zajedno sa svim ljudima dobre volje ponosno čuvaju uspomene na Anina djela. Olymp će uvijek naći načina da ih podrži u tome. Molimo Anđelu da jednako istrajno nastavi sa treniranjem i takmičenjem.

Neka je vječna slava i hvala Ani Čučković.

Uprava, plivači i roditelji,
PLIVAČKI KLUB „OLYMP“

SASTANAK SA GRADONAČELNIKOM SLOBODANOM GAVRANOVIĆEM

Dana 13.4.2016.g. (srijeda) gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović, sa saradnicima, primio je delegaciju Plivačkog kluba “Olymp” koju su činili Ljubiša Krminac (predsjednik), Željko Panić (sportski direktor) i Nikola Radovanović (član Upravnog odbora).

Gradonačelnik se zahvalio u ime Administrativne službe grada Banja Luka, ali i svih građana Banjaluke, te iskazao svoje zadovoljstvo dobrim rezultatima Olympa. Gradonačelnik je obećao da će se maksimalno potruditi da kvalitetni i uspješni klubovi, poput Olympa, dobiju još veću pažnju kako bi dalje napredovali u svom radu i kako bi Banjaluka, kroz sport, bila predstavljena u pravom svjetlu. U tom kontekstu još jednom je istaknut značaj međunarodnog plivačkog mitinga “Banja Luka Open”, koji nosi ime grada, koji Olymp tradicionalno organizuje po 9. put ove godine i koji posjeduje snažan turistički i promotivni potencijal za grad. Zaključeno je da obje strane imaju interesa za to da se Grad više i na vidljiviji način uključi u organizaciju ovog prestižnog i priznatog međunarodnog plivačkog mitinga.

Na prijemu je razgovarano i o razvoju vrhunskog plivanja, pomoći klubovima koji ostvaruju značajne rezultate, o pokretanju inicijative za olakšanje školovanja djeci koja se redovno i posvećeno bave sportom,o projektima koji se baziraju na razvoj plivanja u gradu, ali i o poboljšanju tehničkih mogućnosti na samom bazenu, bez kojih nema ni kvalitetnih plivačkih takmičenja.

U ime svih članova Plivačkog kluba “Olymp”, zahvaljujemo se na prijemu, na iskrenim čestitkama i riječima podrške prvog čovjeka Grada, te se radujemo daljem unapređivanju naših međusobnih odnosa!

UPRAVNI ODBOR
PLIVAČKI KLUB “OLYMP”

34. MEĐUNARODNI MITING “SPITTAL / DRAU” (ŠPITAL, AUSTRIJA, 05-06.3): 29 MEDALJA!

Špital2 Špital3

Na 34. Međunarodnom plivačkom mitingu „Spittal/Drau“, koji je organizovalo Sportsko društvo „SV Spittal“ (Austrija), nastupilo je 288 takmičara iz 6 država (Austrija, Italija, Slovenija, Bugarska, Mađarska i BiH).

Olymp je predstavljalo 11 takmičara iz takmičarskih grupa trenera Mladena Čeke i Aleksandra Drndarevića.

Naši takmičari su osvojili ukupno 29 medalja, od čega 16 zlatnih. Na ovaj način je Olymp bio rame uz rame sa  dva plivačka kluba iz Austrije (Spittal i Linz), dok je najviše zlatnih medalja osvojio plivački klub Modena iz Italije (17).

Na mitingu su proglašeni i najbolji, pa je tako u konkurenciji takmičarki 2004. godine proglašena naša Sara Kremenović koja je u 7 isplivanih disciplina osvojila 7 zlatnih medalja, dok je kod dječaka godišta 2004. godine za najboljeg proglašen naš David Vučić koji je u 6 isplivanih trka osvojio 6 zlatnih medalja! Ivan Grcić (2002) je osvojio ukupno 5 medalja (1 zlato, 3 srebra i 1 bronza), Maria Ljubojević (2006) osvojila je 4 medalje (1 zlato, 1 srebro i 2 bronze), Nikola Srdić (2005) osvojio je 1 zlato i 4 bronze, Đorđe Vučanović (2004) osvojio je jednu medalju (1 bronza), dok su ostali naši takmičari takođe bili fantastični, pa je Aleksa Golić postigao najbolji plasman u disciplini 50m delfin (4. mjesto), Marko Kremenović najbolji plasman je imao u disciplini 50m delfin (6. mjesto), Marija Kopanja u disciplini 200m leđno (4. mjesto), Andrej Krminac u disciplinama 50m i 200m prsno (dva 7. mjesta) i Ognjen Vučanović u disciplini 100m delfin (9. mjesto).

Iskrene čestitke našim predstavnicima zajedno sa trenerima Mladenom Čekom i Aleksandrom Drndarevićem!

ZIMSKO PRVENSTVO REPUBLIKE SRPSKE (BANJA LUKA, 12-13.3.2016.): STARTNE LISTE I REZULTATI!

                                                          STARTNE LISTE I REZULTATI

Dragi plivači, treneri i roditelji,

za ovogodišnje Zimsko prvenstvo Republike Srpske u plivanju prijavljeno je  232 takmičara (139 plivača i 93 plivačice) iz 7 klubova.

Olymp će predstavljati 63 takmičara (42 plivača i 21 plivačica) svih starosnih kategorija.

Glavni trener Olympa na takmičenju će biti Miodrag Čeko.

Takmičenje će biti održano u 3 dijela:
-1. dio – subota, sa početkom takmičenja u 09.00 (dolazak takmičara i trenera na bazen do 07.45),
-2. dio – subota, sa početkom takmičenja u 17.00 (dolazak takmičara i trenera na bazen do 15.45),
-3. dio – nedjelja, sa početkom takmičenja u 09.00 (dolazak takmičara i trenera na bazen do 07.45).

Plivaj brzo – takmiči se s radošću za sebe i za Olymp! 

STRUČNI ODBOR

OTVORENO PRVENSTVO SRBIJE (Beograd, 26-28.02.2016.): SREBRO I BRONZA ZA ADIJA!

Na otvorenom Prvenstvu Srbije u plivanju,  trodnevnom takmičenju koje je organizovao Plivački savez Srbije,  nastupilo je 419 takmičara iz Srbije, BiH, Bugarske, Makedonije i Slovenije.

Plivački klub “Olymp” na ovom izuzetnom jakom takmičenju uspješno je predstavljao Adi Mešetović.

Adi je osvojio srebro u disciplini 50m slobodno sa rezultatom 23:66 (690 FINA bodova) i bronzu na 50m delfin 25:17 (707 FINA bodova).

Iskrene čestitke Adiju na odličnim rezultatima!

14. ROĐENDAN OLYMPA: IZABRANI NAJBOLJI. ZAHVALNICE SPONZORIMA, NOVINARIMA I PRIJATELJIMA KLUBA.

Na proslavi 14. rođendana Olympa, koji je osnovan 18. Januara 2002. godine, prisustvovao je veliki broj članova, roditelja, novinara i prijatelja kluba.

Izabrani su najbolji takmičari Olympa u 2015.godini u svojim kategorijama:
-seniori:                   Srđan JOLIĆ
-seniorke:                Ivana NINKOVIĆ
-omladinaci:           Adi MEŠETOVIĆ
-omladinke:            Tamara RADOVANOVIĆ
-kadeti:                     Aleksa KRMINAC
-kadetkinje:             Natalija STANOJEVIĆ
-pioniri:                    Luka MIRNIĆ
-pionirke:                 Sara KREMENOVIĆ
-mlađi pioniri:         David VUČIĆ
-mlađe pionirke:     Maria LJUBOJEVIĆ

Izabrani su i najbolji treneri Olympa u 2015.godini:
U kategoriji najbolji grupni napredak izabrani su treneri  Mladen Čeko i Aleksandar Drndarević.
U kategoriji najbolji individualni napredak izabrani su treneri Miodrag Čeko i Nemanja Tešanović.
Za najomiljenije trenere izabrani su Siniša Vulić i Predrag Savić.

Novinari i medijske kuće koji su sa najviše pažnje I posvećenosti pratili plivački sport i naš Klub tokom  2015. godine  primili su Zahvalnice za poseban doprinos u promociji Kluba i plivačkog sporta, a to su:
-Bojan Božić (Euro Blic i Radio BiH)
– Maja Predragović (Nezavisne novine)
– Nemanja Babić (RTRS)
– Željko Opalić (Kontakt radio)
– Agencija “Mondo” Banja Luka
– Rade Mićević (emisija Sport za sve).

Posebno smo se zahvalili sponzorima i prijateljima Olympa:
M:tel, Hypo-Alpe-Adria bank, ad Banja Luka, AD roštiljnica, Pekara “Sunce”.

Zahvaljujemo se svima koji su svojim prisustvom uljepšali našu proslavu, svima koji su bili i koji će ostati uz naš kolektiv!
UPRAVA
PK “OLYMP”

SREĆAN I USPJEŠAN POČETAK ŠKOLE !!!!!

Dragi plivači!

Počinje nova školska godina! Plivači su uvijek bili dobri i marljivi učenici. Želimo da i ove godine budete odlikaši, ponos vaših roditelja, trenera i Olympa. Želimo da i ove godine, kao što su to radile i generacije prije vas, uspješno prilagodite  školske i plivačke obaveze, da dobro koristite vaše vrijeme i da nam budete zdravi.

Vaši treneri i uprava Olympa

 

IVANA I NIKOLA NA 39. MEĐUNARODNOM PLIVAČKOM MITINGU “TELEKOM 2015” U RADOVLJICI (SLOVENIJA)

Radovljica-foto

Na 39. Međunarodnom plivačkom mitingu “Telekom 2015”, koji je održan 18-19.7.2015.g. u Radovljici (Slovenija) u organizaciji Plivačkog kluba “Gorenjska banka” Radovljica, nastupila su 392 takmičara iz 45 plivačkih klubova i 13 država.

Plivački klub „Olymp“ su predstavljali Ivana Ninković i Nikola Bjelajac.

Nikola je uspio da u kategoriji omladinaca osvoji 2. mjesto u disciplini 50m slobodno sa isplivanim rezultatom 24:54, dok je Ivana zauzela 6. mjesto u disciplini 50m prsno (34:04).

Nikoli čestitamo na osvojenoj medalji, a Ivani želimo brz povratak starim rezultatima.